High End Ringkern Uitgangstransformatoren
Vanderveen startte in 1983 met de ontwikkeling van hoogwaardige ringkerntransformatoren voor audiosignalen, die vooral bij buizenversterkers
worden toegepast. Na vele jaren intensief onderzoek en productie is er zo'n brede reeks van deze transformatoren ontstaan, plus aanvullende literatuur en toepassingen, dat verdere uitleg op deze site te veel ruimte inneemt. Ga voor nadere details en typen naar de wereldwijde productie- en verkoopcentra: ww.ringkerntrafo.nl (voor Europa) of www.plitron.com (voor Nafta en Japan) of www.trafco.rs voor Oost Europa. Zie ook in de rubriek boeken "Moderne High End Buizenversterkers ..." waar de speciale eigenschappen van deze transformatoren in detail worden uitgelegd.

MC-10: Step-Up transformator voor Moving Coil pick-up elementen
De grammofoonplaten zijn nog lang niet weg. Puristen horen steeds weer hoe goed de kwaliteit van de plaat is. De nieuwe Vanderveen MC-10 step-up transformator is speciaal ontworpen voor optimaal genieten van het goede dat de plaat in zich draagt. Het gaat om pure kwaliteit. De MC-10 transformeert de lage spanning van het moving coil element 10 keer omhoog voor rechtstreekse aansluiting op de MM-ingang van de voorversterker. Het frequentiebereik en de lineariteit zijn extreem groot, terwijl de MC-10 op ieder MC-element precies afgestemd kan worden. Klik hier om alle praktische en technische details van deze uitzonderlijke transformator binnen te halen. De MC-10 wordt uitsluitend door ir.bureau Vanderveen verkocht. Klik op order voor bestelling.

VDV-GIT80: Universele uitgangstransformator voor buizenversterkers
Op deze speciale EI-uitgangstransformator is een uitgebreid project gebaseerd, zie de rubriek "Project" voor meer details. De transformator is bedoeld voor buizenversterkers met een vermogen van 5 tot maximaal 80-100 Watt. De wikkelingen zijn universeel opgezet, waardoor een breed scala aan primaire en secundaire impedanties aanwezig is. Door een speciaal uitgegloeid kernmateriaal is het oversturingsgedrag uiterst mild en vriendelijk. Vooral bij toepassing in gitaarversterkers speelt dit een hoofdrol. Voor hoogwaardige audio-toepassing is ook het onvervormde en diepe laagfrequente bereik wezenlijk. Door slimme constructie is de prijs van deze veelzijdige transformator opmerkelijk laag. Klik hier om alle technische details van deze uitzonderlijke transformator binnen te halen. De VDV-GIT80 wordt uitsluitend door ir.bureau Vanderveen verkocht. Klik op order voor bestelling.

VDV-POW80: Universele voedingstransformator voor buizenversterkers
Deze voedingstransformator kan overal ter wereld worden toegepast door zijn vele primaire lichtnetspanningen. Secundair zijn twee hoogspanningswikkelingen aanwezig (2 x 270 V) evenals een wikkeling voor negatieve roosterspanning (50 V) en een 4 Ampère wikkeling van 6,3 V voor voeding van de gloeidraden. Samen met de VDV-GIT80 vormt deze voedingstransformator een ideale combinatie. Versterkers van 5 Watt tot ruim 80 Watt uitgangsvermogen zijn met deze twee trafo's mogelijk. Zie opnieuw de rubriek "Project" voor heel veel details. Klik hier voor de technische gegevens. De VDV-POW80 wordt uitsluitend door ir.bureau Vanderveen verkocht. Klik op order voor bestelling.